Խնձորը պաշտպանում է ինֆարկտից, կանխում քաղցկեղը և դանդաղեցնում ծերացման գործընթացը:
Մեկ շաբաթում հինգ հատ խնձոր ուտելը բուժում է 100 հիվանդություն:
Նորվիչ քաղաքի սննդի հետազոտական ինստիտուտի փորձագետները ուսումնասիրություն են իրականացրել,ապացուցելով, որ իրենց կյանքի ընթացքում կանոնավոր կերպով խնձոր և խնձորի հյութ օգտագործող մարդիկ, ֆիզիոլոգիապես ավելի առողջ են և նրանց սիրտն ավելի առողջ է:
Այս մարդկանց սրտանոթային համակարգն առնվազն տասնյոթ տարով ավելի երիտասարդ է, քան նրանց, ովքեր հակված չեն ուտել խնձոր:
Հետազոտողները պարզել են, որ նման էֆեկտի պատճառը էպիկտեխինն է: Այս տեսակի պոլիֆենոլը հայտնի է այնպիսի հնարավորություններով`ինչպիսիք են արյան շրջանառությունը բարելավելը և իմմունիտետը բարձրացնելը:
Խնձորն ու խնձորի հյութը հարուստ են հենց էպիկտեխինով: