Իրանում ուզում են հայկական բնական հյութեր և պահածոներ գնել, բայց ներկրման բարձր տուրքերի պատճառով գործը դժվարանում է՝ ասել է Հայաստանի պահածոյագործների և հյութարտադրողների միության տնօրեն Երվանդ Թարվերդյանը: Հարևան Իրանում, ցավոք, դիաբետով հիվանդացածության մակարդակը շատ բարձր է: Իսկ դա նշանակում է, որ այնտեղ մեծ է առանց շաքարի հավելումների բնական հյութերի պահանջը: «Սպառողների շրջանում, այդ թվում՝ հայ համայնքի, հետաքրքրությունը մեծ է: Թեհրանի խանութներում ես հայկական հյութեր և պահածոներ տեսել եմ: Նշանակում է՝ պահանջարկ իսկապես կա»,- նշեց նա:
Քանի որ «Հալալ» ստանդարտով սերտիֆիկացում արդեն կարելի է անցնել նաև Երևանում, դա ժամանակ և ջանք կխնայի ոչ միայն Իրան, այլև Էմիրություններ, Քուվեյթ և Իրաք արտահանման համար (այս երկրներ հայկական հյութեր, ջեմեր և մուրաբաներ արդեն արտահանում են):
«Եթե խոսենք Իրանի մասին, իսկապես լավ շուկա է, բայց մաքսատուրքի հարցն առկա է: Այդ պատճառով մենք տնտեսական զարգացման և ներդրումների նախարարին խնդրել ենք այդ թեմայով քննարկում կազմակերպել»,- հայտարարեց Թարվերդյանը: