Ամանորյա օրերին ստամոքսի խանգարումներից և հնարավոր թունավորումներից զերծ մնալու համար, առողջապահության նախարարությունը խորհուրդ է տալիս քիչ օգտագործել տարբեր և բազմազան սննդամթերքներ: Սննդամթերքը գնելիս հատուկ ուշադրություն դարձնել պահպանման ժամկետներին: Կերակրատեսակները պատրաստել քիչ քանակությամբ, պահպանել փակ տարաներում և թողնել սառնարանում երկու օրից ոչ ավել: Սննդում չօգտագոծել տնային պայմաններում պատրաստած պահածոներ, իսկ այն պահածոները, որոնք, այնուամենայնիվ որոշել եք օգտագործել` գոնե եռացնել 20-25 րոպե: Աղցանները թթվասերով և մայոնեզով համեմել միայն մատուցելուց առաջ և ընդհանրապես սեղանների վրա չթողնել: Սնկերը գնել միայն խանութներից` նրա որակի և ժամկետի մասին ծանոթանալուց հետո: Սունկը չօգտագործել ալկոհոլի հետ, քանի որ այդ համակցությունը մի փոքր վտանգավոր է` կարող են ոչ միայն ստամոքսային խանգարումներ առաջանալ, այլև` թունավորումներ:
ԱՆ-ը նախազգուշացնում է` էներգետկ ըմպելիքները չօգտագործել ալկոհոլային խմիչքների հետ: Աղցանները պատրաստել 31-ի գիշերը, ոչ շուտ:
Նախքան կերակուր եփելը, մթերքները լավ լվանալ :Կրեմային թխվածքներ պատրաստելիս` նախօրոք ձուն լավ լվանալ, չորացնել, նոր օգտագործել, որովհետև նախորդ տարիներին եղել են դեպքեր, երբ օգտագործելով անլվա ձու թունավորումներ են առաջացել:
Հասմիկ ՄՈՎՍԻՍՅԱՆ