Աֆրիկյան Կոտ դ’Իվուար պետությունում շոկոլադի յուրօրինակ արտադրամաս է գործում: Այստեղ կակաոյի հատիկները փոշիանում են հատուկ հեծանվի օգնությամբ: Արտադրամաում շոկոլադը ստանում են առանց հատուկ հաստոցների ու տեխնիկայի: Կակոյի հատիկներն են միայն, որ հեծանիվ-աղացի միջոցով են մանրացնում, մնացած ամեն ինչ կատարվում է ձեռքով: Արտադրված շոկոլադը հիմնականում արտահանվում է եվրոպական շուկա, քանի որ տեղի բնակիչների համար բավական թանկ է. մեկ սալիկի գինը 60 ցենտ է:
Սևակ ՎԱՐԴՈՒՄՅԱՆ