07.01.2013|
17:17
Քյավառացի մեր «ուտող-խմող» հայրենակիցներին, որոնք սովոր են տոն օրերին (և ոչ միայն) իրենց սեղանը զարդարել «քյավառա քյուֆթայով,
«Սևանա սիգով», (թեև սիգից այսօր Սևանում բան չի մնացել), ավանդական գաթայով ու փախլավայով, այս օրերին ոչ մի ճաշատեսակով չես զարմացնի, լինի դա խոզի ապխտած բուդ, հնդուշկա, իշլի կամ չգիտես ինչի քյուֆթա: Մի խոսքով` եթե ամանորյա սեղանին պակասում է պասուց տոլման, նշանակում է` սեղանը դատարկ է: Դա հասկացել եմ ընդամենը մի քանի օր առաջ, երբ 10-12 հոգանոց ազգականներս (հարս, թոռ, տղա-աղջիկ) Քյավառից հյուր եկան իմ հայրակ օջախ և դեռ շեմից բարևի փոխարեն ձայնեցին` «գոնե էն ասա, պասուց տոլմա ուտելո՞ւ ենք, թե չէ` ետ ենք դառնում»: