06.04.2013|
18:09
Հայաստանի Հանրապետությունում 2013 թվականին արձանագրվել է սննդային թունավորման, մասնավորապես՝ բոտուլիզմի 20 դեպք` 34 տուժածով, որից 3-ը մահվան ելքով: ՀՀ առողջապահության նախարարության պետական հիգիենիկ և հակահամաճարակային տեսչության սննդի բաժնի պետ Մարգարիտա Բաբայանի փոխանցմամբ, սննդային թունավորման դեպքերն արձանագրվել են Լոռու, Կոտայքի, Տավուշի, Արարատի, Շիրակի, Վայոց Ձորի, Արմավիրի մարզերում և Երևանում: Բոլոր թունավորումներն, ըստ Մ.Բաբայանի, առաջացել են տնային պայմաններում պատրաստված կարմիր պղպեղի, վարունգի, լոլիկի մարինադի, լեչոյի, շուշանի, ծիծակի պահածոների օգտագործման հետևանքով: