Հավկիթը, ինչը նվազեցնում է քաղցկեղի վտանգը, սրտանոթային հիվանդությունները, անպտղությունն ու վարակները, իր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ հանքային նյութեր, վիտամիններ (հիմնականում վիտամին «D»), սելեն, և փոքր քանակությամբ դյուրամարս ճարպեր:
Դիետոլոգների վերջերս կատարած հետազոտություններից նաև պարզել է, որ վերջերս հավերին ավելի արդյունավետ կերակրելու շնորհիվ, հավկիթում նվազել են նաև ճարպերն ու խոլեստերինը`
«Մեծ հավկիթում սպիտակուցի քանակն ավելի շատ է, իսկ դեղնուցի չափը` նույնը», -նշել է «The Telegraph» պարբերականը` խորհուրդ են տալով ձուն ընդգրկել սննդակարգ: