«Միլիարդավոր մարդիկ կանգնած են ծայրահեղ շոգի համաճարակի առաջ։ Նրանք մահանում են ավելի ու ավելի մահացու շոգից, քանի որ ամբողջ աշխարհում ջերմաստիճանը հասնում է 50 աստիճանի՝ ըստ Ցելսիուսի: Երկիրը բոլորի համար և ամենուր դառնում է ավելի շոգ ու վտանգավոր։ Պաշտոնական տվյալներով՝ շոգը տարեկան գրեթե կես միլիոն մարդու կյանք է խլում»,- մամուլի ասուլիսի ժամանակ հայտարարել է ՄԱԿ-ի գլխավոր քարտուղար Անտոնիու Գուտերեշը։               
 

Այս եղանակին դարչինով քաղցրաբլիթը իսկական երջանկություն է

Այս եղանակին  դարչինով քաղցրաբլիթը իսկական երջանկություն է
10.11.2013 | 16:26

Իհարկե` անպայման մեկ բաժակ սև թեյով: Իսկ քաղցրաբլիթը պատրաստում են այսպես: Երեք ձուն հարում են 1 բաժակ շաքարավազի հետ, ավելացնում 200 գրամ լավ փափկեցրած կամ թեթևակի հալեցրած կարագ կամ մարգարին, կես թեյի գդալ սոդա, մեկ պտղունց աղ, 1 ճաշի դգալ աղացած դարչին, ¼ թեյի գդալ վանիլին, 4-5 մանր կտրտած ընկույզ և ալյուր, որքան խմորը կտանի: Ստացվում է փափուկ, հաճելի խմոր, գրեթե պլատիլինի պես, որը կարող եք ձևավորել ինչպես ցանկանաք: Թավայի մեջ փռեք յուղաթույթ, վրան ալյուր շաղ տվեք: Խմորը բացեք 1 սմ հաստությամբ, կտրտեք ինչպես ցանկանում եք` սուրճի բաժակով, ձևավոր եզրերով փոքրիկ ափսեով կամ ձևավոր դանակով, նույնիսկ տարբեր պատկերներ կարող եք ստանալ, քանի որ խմորը բավականին ենթարկվող է: Թավայի մեջ շարելուց հետո թխեք լավ տաքացված ջեռոցի մեջ, որը համապատասխանում է բիսկվիթի համար նախատեսված ձեր ջեռոցի ջերմաստիճանին: Հետևեք, որ քաղցրաբլիթները չայրվեն, նրանք պետք է թույլ կակաոյի գույն ստանան: Վրան կարող եք շաղ տալ շաքարի փոշի, եթե դա ձեզ հաճելի է: Քաղցրաբլիթները անմիջապես ջեռոցից հանելու հետո բավականին փափուկ են, հետո չորանում են, բայց շարունակում են մնալ փխրուն և համեղ: Բարի ախորժակ:

Կարինե ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ

Դիտվել է՝ 911

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ