ԱՄՆ-ի նախագահ Ջո Բայդենը հայտարարել է, որ ուկրաինական զորքերի հարձակումը Կուրսկի շրջանում Ռուսաստանի նախագահ Վլադիմիր Պուտինին իսկական երկընտրանքի առաջ է կանգնեցնում. սա տեղի ունեցողի վերաբերյալ ամերիկացի առաջնորդի առաջին պաշտոնական մեկնաբանությունն է։ «Մենք անմիջական, մշտական կապի մեջ ենք ուկրաինացիների հետ։ Սա այն ամենն է, ինչ ես կարող եմ ասել դրա մասին, քանի դեռ հարձակումը շարունակվում է», - ըստ Ֆրանսպրես գործակալության՝ հայտարարել է Բայդենը:               
 

Պասուց տոլմա` «Էկզոտիկա»

Պասուց տոլմա` «Էկզոտիկա»
01.12.2013 | 12:19

Անունը հյուրերիցս մեկն է կնքել, երբ տոլման առաջին անգամ փորձեց մեր տանը` Ամանորին: Կարծեմ թե ակնարկս հասկացաք` Ամանորը մոտենում է: Ուրեմն`այդ էկզոտիկան վայելելու համար ձեզ հարկավոր կլինի 1 կգ սոխ,1 թեյի բաժակ երկար բրինձ, 1 թեյի բաժակ արևածաղկի ձեթ, կես թեյի գդալ կծու սև պղպեղ, կես թեյի գդալ հոտավետ պղպեղ և կես թեյի գդալ դարչին: Սոխը պետք է կճեպից մաքրել, լվալ: Ձեր կողքը անպայման դրեք աղ, որպեսզի ժամանակ առ ժամանակ աղին նայեք շատ չլացելու համար: Այդպես ասում էին մեր տատիկները: Իսկ ես սոխի կողքը մի աման ջուր եմ դնում, որ ժամանակ առ ժամանակ դանակն ու ձեռքերս լվամ այդ ջրի մեջ: Այդպես ավելի հարմար է, դե մեկ-մեկ էլ աղին եմ նայում, որ չստացվի թե տատիս խորհուրդները չեմ հարգում: Անցնենք բուն գործողությանը: Ողջ սոխը պետք է կտրտել քառակուսի և սովորական չափսի`4-5 մմ լայնությամբ: Ամբողջ ձեթը լցնել կաթսայի մեջ, հենց սկսի եռալ, անմիջապես ավելացնել սոխը և տապակել: Ուշադիր եղեք, որպեսզի սոխը չայրվի: Պետք է անընդհատ խառնել, որպեսզի հավասարաչափ եփվի-տապակվի: Հենց դառնա ոսկեգույն` ավելացրեք բրինձը: Մի հինգ րոպե խառնեք կրակի վրա, որ սոխի հետ լավ խառնվի-մերվի և վերցրեք կրակի վրայից: Ավելացրեք համեմունքները: Խառնեք: Գույնը դառնում է շագանակագույն: Թողեք սառչի, ապա փաթաթեք խաղողի տերևներով, շարեք կաթսայում, վրան դրեք ափսե, քար` դե, ինչպես սովորական տոլմա եփելիս: Լցրեք գոլ ջուր` այնքան, որ ափսեից բարձրանա 1-2 սմ: Եփեք այնքան, որ ջուր չմնա: Վերցրեք կրակի վրայից, մեկ-երկու րոպեից կես կիտրոն քամեք վրան: Մատուցել սառը վիճակում: Շատ էկզոտիկ է: Բարի ախորժակ:

Կարինե ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ

Դիտվել է՝ 3182

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ