Բացառիկ կադրեր․ Արմեն Պո & Հուսիկ Արա
Գրական աշխարհի մոհիկանները պատրաստում և պատմում են թոնրի մշակույթի մասին։
Հայկական թոնրի խորովածը հազարամյակներից եկած ավանդություն է։ Եվ մենք այդ ավանդության համաձայն այս տեսանյութում ցույց ենք տալիս պատրաստման եղանակը։ Իսկ պատրաստելուց հետո, սեղանին համտեսի պահին հնչում է ժամանակակից դասականի պոեզիան։
Խորովածը պատրաստում ենք կարտոֆիլով, խոզի, բադի և հավի մսից։ Իսկ համտեսում ենք թոնրի լավաշով, չանախ պանրով ու գարնանային կանաչ սոխով, թթու ծիծակով։
Նարինե ԿԻՐԱԿՈՍՅԱՆ