ԱՄՆ-ի նախագահ Ջո Բայդենը ելույթ է ունեցել Օվալաձև աշխատասենյակում՝ բացատրելու իր պատմական որոշումը՝ դուրս գալ 2024 թվականի ընտրություններից և ջահը փոխանցել Քամալա Հարիսին: «Առաջընթացի լավագույն ճանապարհը էստաֆետը նոր սերնդին փոխանցելն է: Սա մեր ազգը համախմբելու լավագույն միջոցն է։ Ես խորապես հարգում եմ այս պաշտոնը, բայց ավելի շատ ես սիրում եմ իմ երկիրը»,- ընդգծել է Բայդենը։               
 

Այս եղանակին դարչինով քաղցրաբլիթը իսկական երջանկություն է

Այս եղանակին  դարչինով քաղցրաբլիթը իսկական երջանկություն է
10.11.2013 | 16:26

Իհարկե` անպայման մեկ բաժակ սև թեյով: Իսկ քաղցրաբլիթը պատրաստում են այսպես: Երեք ձուն հարում են 1 բաժակ շաքարավազի հետ, ավելացնում 200 գրամ լավ փափկեցրած կամ թեթևակի հալեցրած կարագ կամ մարգարին, կես թեյի գդալ սոդա, մեկ պտղունց աղ, 1 ճաշի դգալ աղացած դարչին, ¼ թեյի գդալ վանիլին, 4-5 մանր կտրտած ընկույզ և ալյուր, որքան խմորը կտանի: Ստացվում է փափուկ, հաճելի խմոր, գրեթե պլատիլինի պես, որը կարող եք ձևավորել ինչպես ցանկանաք: Թավայի մեջ փռեք յուղաթույթ, վրան ալյուր շաղ տվեք: Խմորը բացեք 1 սմ հաստությամբ, կտրտեք ինչպես ցանկանում եք` սուրճի բաժակով, ձևավոր եզրերով փոքրիկ ափսեով կամ ձևավոր դանակով, նույնիսկ տարբեր պատկերներ կարող եք ստանալ, քանի որ խմորը բավականին ենթարկվող է: Թավայի մեջ շարելուց հետո թխեք լավ տաքացված ջեռոցի մեջ, որը համապատասխանում է բիսկվիթի համար նախատեսված ձեր ջեռոցի ջերմաստիճանին: Հետևեք, որ քաղցրաբլիթները չայրվեն, նրանք պետք է թույլ կակաոյի գույն ստանան: Վրան կարող եք շաղ տալ շաքարի փոշի, եթե դա ձեզ հաճելի է: Քաղցրաբլիթները անմիջապես ջեռոցից հանելու հետո բավականին փափուկ են, հետո չորանում են, բայց շարունակում են մնալ փխրուն և համեղ: Բարի ախորժակ:

Կարինե ՀԱՐՈՒԹՅՈՒՆՅԱՆ

Դիտվել է՝ 910

Հեղինակի նյութեր

Մեկնաբանություններ