Հղի կանանց շրջանում առկա է թյուր կարծիք, թե ընկույզի օգտագործումը, հատկապես հղիության հետագա փուլերում, կարող է ազդել նորածնի զարգացման վրա` հանգեցնելով մի շարք ալերգիկ հիվանդությունների: «Մենք ուսումնասիրել ենք 8205 մայրերի պատմությունը, որոնց երեխաները ալերգիկ հիվանդություններով չեն տառապում: Պարզվում է, որ այն կանանց երեխաները, ովքեր մեկ ամսվա ընթացքում առնվազն հինգ անգամ ընկույզ են ուտում, 70 տոկոսով քիչ են տառապում ալերգիայով: ՈՒստի, կարող ենք վստահ ասել, որ արախիսի և ընկույզի օգտագործումը հղիության ընթացքում ունի նպաստավոր ազդեցություն առողջության վրա, հատկապես` դեռ չծնված երեխայի համար»,-ասել է Բոստոնի մանկական հիվանդանոցի բժիշկ Մայք Ս. Յանգը` խորհուրդ տալով հղի կանանց ուտել ընկույզ:
Հասմիկ ՄՈՎՍԻՍՅԱՆ